Skadeförebyggande....

Skadeförebyggande....

Kunskapen bland ledare och framför allt spelare är inte alltid så bra när det gäller olika skador som kan uppstå, min övertygelse är att man ska kunna hjälpa spelare att upprätthålla en frisk anatomi och ge dem redskap att hjälpa sig själv och i tid kunna upptäcka signalerna som kroppen ger när en skada/överbalastning är på gång att utvecklas.

Detta behöver oftast inte innebära några långa viloperioder från träning och match, men om man lär sina spelare att göra detta, så får man i slutänden friskare spelare och bättre resultat förhoppningsvis.

Jag har en lång erfarenhet av att arbeta med olika idrottsskador och har en bakgrund som Diplomerad Massageterapeut/Certifierad Massör. Min erfarenhet är både självupplevd efter många års Handbollsspelande vilket resulterade i många knäskador och efter många års rehabilterande arbete med olika idrottare.

Detta är problem som nu kryper allt längre ner i åldrarna beroende på att idrotten hela tiden utvecklas och blir tuffare mycket tidigare, och när man utsätts för stora belastningar när man fortfarande växer är det än viktigare att man lär barnen tidigt att man måste träna skadeförebyggande.

Här har Ni som Förening ett jättestort ansvar att ta, Ni måste informera era ledare om detta och initiera att detta läggs in i den ordinarie tränigen redan vid tidig ålder.

  

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)